Zilais valis

zilā vaļa vokalizācija Zilā vaļa izsaukums ( Balaenoptera musculus ), kas ierakstīts ūdeņos pie Vankūveras salas, Britu Kolumbijas štatā, un tika atskaņots 10 reizes normālā ātrumā. Nacionālā okeānu un atmosfēras pārvalde / ASV Tirdzniecības departaments

šāda veida jumts rodas no arkas un var būt formas puslode.

Zilais valis , ( Balaenoptera musculus ), ko sauc arī par sēra dibena valis , vismasīvākais dzīvnieks kādreiz dzīvojis, a sugas baltvaļa, kas sver aptuveni 150 tonnas un var sasniegt vairāk nekā 30 metrus (98 pēdas). Lielākā precīzi izmērītā zilā vaļa bija 29,5 metru mātīte, kas svēra 180 metriskās tonnas (gandrīz 200 īsas [ASV] tonnas), taču ir ziņas par 33 metru nozveju, kas, iespējams, sasniegusi 200 metriskās tonnas. The sirds reģistrēts gandrīz 700 kg (aptuveni 1500 mārciņu) viena zilā vaļa.



zilais valis

zils valis zils valis ( Balaenoptera musculus ). Enciklopēdija Britannica, Inc.



Zilais valis ir vaļveidīgais un zinātniski Cetacea kārtā tiek klasificēts kā rorqual (Balaenopteridae ģimene), kas saistīts ar balto vaļu apakškārtas Mysticeti labajiem vaļiem (Balaenidae un Neobalaenidae).

zilais valis

zilo vaļu vaļu vērošanas laiva līdzās zilajam vaļam ( Balaenoptera musculus ), Kortesas jūra, Meksika. Pieaugušie zilie vaļi var izaugt vairāk nekā 30 metrus (98 pēdas). NaturePL / SuperStock



dienvidu zilo vaļu vokalizācija Dienvidu zilo vaļu zvans ( Balaenoptera musculus intermedia ), kas ierakstīts ekvatoriālajā Klusajā okeānā un atskaņots 10 reizes normālā ātrumā. Nacionālā okeānu un atmosfēras pārvalde / ASV Tirdzniecības departaments

par ko Alfreds Dreifuss tika tiesāts un notiesāts

Zilie vaļi ir zili pelēkā krāsā ar gaišāku pelēko plankumu lielu plankumu veidā, kas parādās tā, it kā tie būtu notīti ar milzīgu otu. Plekstes apakšējās virsmas dažos gadījumos ir gaiši pelēkas vai baltas. Zilo vaļu dēvē par sēra dibena vaļu dažu cilvēku dzeltenīgas apakšējās daļas dēļ, kas atgādina šī ķīmiskā elementa gaiši dzelteno krāsu; šo krāsu piešķir noteikti aļģes (diatomi), kas dzīvo uz vaļa ķermeņa. Zilajam vaļam ir plaša galva, neliela muguras spura, kas atrodas netālu no plankuma, un 80–100 garas rievas, kas gar garenēm iet gar kaklu un krūtīm. Tās mutē ir līdz 800 šķīvīšiem īsu, platu, melnu balēnu vai vaļu kaulu ar bieziem, rupjiem sariem, ko izmanto pārtikas ķeršanai. Mātītes parasti ir lielākas par tēviņiem, un lielākie dzīvnieki dzīvo Dienvidu okeāns apkārt Antarktīda .

zilo vaļu virsmas

zilā vaļa segums Zilā vaļa pārklājums okeānā. Photos.com/Thinkstock



zilais valis

zils valis Zila vaļa ilustrācija ( Balaenoptera musculus ). Ericus / stock.adobe.com

Zilais valis ir sastopams atsevišķi vai mazās grupās visos okeānos, bet dienvidu puslodē populācijas ir daudz lielākas. Ziemeļu puslodē zilos vaļus regulāri var redzēt Sv. Lorensa līcī un pie Monterejas krastiem, Kalifornijā un Baja Kalifornijā, Meksikā. Viņi vasaru pavada polārajos ūdeņos, barojoties ar garnelīšu vēžveidīgajiem, kurus sauc par kriliem. Niršanas laikā zilais valis var iesaistīties virknē pagriezienu un 360 ° ruļļu, lai atrastu upuri un ātri pārorientētu savu ķermeni, lai vienā atvērtā mutē iemestu lielu krila koncentrāciju. Viens pieaugušais zils var patērēt astoņas tonnas krilu dienā. Ziemā zilie vaļi virzās uz Ekvatoru, lai vairotos. Pēc a grūtniecība apmēram 12 mēnešus viens teļš apmēram 8 metrus (apmēram 26 pēdas) ir dzimis mērenā ūdenī. Zīdīšanas laikā teļi piebaro līdz 90 kg (apmēram 198 mārciņas) dienā ar bagātīgu mātes pienu. Mazi tiek atšķirti pēc septiņiem līdz astoņiem mēnešiem, kad tie sasnieguši apmēram 15 metru garumu (apmēram 49 pēdas).

Kādreiz tas bija vissvarīgākais no komerciāli nomedītajiem vaļiem, 20. gadsimta pirmajā pusē zilo vaļu skaits ievērojami samazinājās. Tikai 1930. – 31. Gada sezonā zilo vaļu nogalināšana visā pasaulē pārsniedza 29 000. Kopš 1960. gadu vidus suga ir pasargāta no vaļu medībām komerciālā nolūkā. Zilo vaļu populācijas, šķiet, atjaunojas, un visā pasaulē tās tiek lēstas no 10 000 līdz 25 000 dzīvnieku. Tomēr Starptautiskā Dabas aizsardzības savienība joprojām zilo vaļu uzskaita kā apdraudētu sugu.