Buša mazulis

Buša mazulis , (Galagidae dzimta), arī uzrakstīts krūmu mazulis , ko sauc arī par galago , jebkura no vairāk nekā 20% sugas mazu pievilcīgu arboreal primātu, kuru dzimtene ir Subsahāras daļa Āfrika . Tās ir pelēkas, brūnas vai sarkanīgi līdz dzeltenīgi brūnas, ar lielām acīm un ausīm, garām aizmugurējām kājām, mīkstu, vilnas kažokādu un garām astēm. Buša mazuļus raksturo arī garā pēdu augšdaļa (tarsus) un spēja salocīt ausis. Tie ir nakts un barojas ar augļiem, kukaiņiem un pat maziem putniem, taču lielākā daļa sugu uzturā galvenā sastāvdaļa ir gumija ( koks eksudāts). To viņi iegūst, izrokot caurumus kokos un nokasot miza , izmantojot to zobu korpusus (uz priekšu noliekto apakšējo priekšzobi un suņu zobus). Galagos pieķeras kokiem un lec starp tiem; mazākas formas, piemēram, mazākā krūma bērns ( Galago senegalensis ), ir ārkārtīgi aktīvi un veikls. Kad viņi nokāpj zemē, viņi sēž taisni, un viņi pārvietojas, lecot ar pakaļējām kājām kā jerboas. Grūtniecība ir apmēram trīs līdz četri mēneši; jaunie parasti ir viens vai divi.

krūmu mazuļi

krūmu mazuļi Krūmu mazuļi vai galagos ( Galago senegalensis ). Džordžs Holts / Foto pētnieki



Pirms 1980. gada tika atzītas tikai sešas sugas, taču kopš tā laika veiktie pētījumi, jo īpaši to vokalizācija, ir ļāvuši identificēt varbūt pat 20 sugas. Mazākais krūmu mazulis un tā radinieki, kuru svars ir 150–200 grami (5–7 unces), dzīvo ērkšķos un koku savannās no Senegālas rietumos līdz Somālijai austrumos un dienvidos līdz Kvazulu-Natālai, Dienvidāfrikā, kaut arī viens sugas, krēslains krūmu mazulis ( G. matšiči ) attiecas tikai uz Kongo austrumu (Kinšasas) lietus mežiem. Viņi barojas ar gumiju, kukaiņiem, pākstīm, ziediem un lapām. Lielākais Alena krūmu mazulis ( Sciurocheirus alleni ) un tās radinieki dzīvo lietus meži no rietumu un centrālās Āfrikas, kur viņi barojas ar kritušiem augļiem un kukaiņiem, kurus tajos atrod; tie var būt vispārēji atšķirīgi.



mazāk. vai Mohols, krūmu mazulis (Galago moholi).

mazāk. vai Mohols, krūmu mazulis ( Galago moholi ). Mazākais jeb Mohola krūmu mazulis ( Galago moholi ) dzimtene ir Āfrikas dienvidos. EcoPic - iStock / Getty Images

no kurienes ir lupita nyong o

Rūķu krūmu mazuļi ar gariem, slaidiem purniem tagad ir ievietoti divās atsevišķās ģintīs, Galagoides un Paragalago . Zanzibāras krūmu mazulis ( P. zanzibaricus ) un Granta krūmu mazulis ( P. granti ) un viņu radinieki dzīvo Austrumāfrikas piekrastes mežos no Kenija uz Mozambika un Malāvijā, kā arī Malaizijas salās Zanzibāra un Pemba. Mazā prinča Demidofa krūmu mazulis ( G. demidovs ), kas sver tikai 70 gramus (2,5 unces), ir plaši izplatīta un izplatīta Āfrikas lietus mežos no Sjerraleones līdz Uganda . Vēl mazāks ir Rondo krūmu mazulis ( P. rondoensis ), kas pirmo reizi aprakstīta 1997. gadā un kas sver tikai 60 gramus un ir ierobežota ar dažiem piekrastes mežiem Tanzānijas dienvidaustrumos.



Krūmu mazuļi ar adatu, ir klasificēti citā ģintī, Euoticus . Abas sugas dzīvo tropu mežos Āfrikas rietumu un centrālajā daļā. Viņi barojas ar koku eksudātu, apgriežoties otrādi ar koka mizu, izrokot asos smailos nagus, iedurot mizu ar specializētiem suņu un premolāriem zobiem un pēc tam nokasot smaganu, kas iztek. Galīgā ģints, Otolemurs , satur lielāko sugu, brūno lielāko galago ( G. crassicaudatus ), kuru vidējais svars ir 1,2 kg, lai gan daži sver līdz 1,8 kg. Tas dzīvo piekrastes mežos un mežos Āfrikas dienvidaustrumos. Viena vai divas nedaudz mazākas cieši saistītas sugas dzīvo Angolā un Austrumāfrika .