Puffin

Puffin , ko sauc arī par pudeles vai esi papagailis , jebkura no trim sugas niršanas putnu, kas pieder pie auku dzimtas Alcidae (Charadriiformes kārtas). Tie atšķiras ar lieliem, spilgtas krāsas trīsstūrveida knābjiem. Puffins ligzdo lielās kolonijās piejūras un salu klintīs, parasti ievietojot tikai vienu olu, vienu vai divus metrus (trīs līdz sešas pēdas) dziļā bedrē. Aptuveni sešu nedēļu laikā izšķīlušies putniņi nobaro zivis, ko piegādāja abi vecāki. Pēc apmēram sešu nedēļu ilgas barošanās vecākie putni pamet mazuļus, kuri pēc tam vieni gaida, līdz tie kļūst plāni un izaugušas lidojuma spalvas, un tad pats pats izlido jūrā. Puffins ēd dažādus jūras organismus. Viņi spēj pēc kārtas noķert pat 10 mazas zivis un rēķinā tos šķērsām nest uz ligzdu.

kad ford sāka ražot automašīnas
Parasts puffin (Fratercula arctica)

Parastais puffin ( Fratercula arctica ) Bens Goldšteins / Sakņu resursi



Novērojiet Atlantijas puffins, kas veic viņu pirts rituālu

Ievērojiet Atlantijas puffins, kas veic viņu uzmākšanās rituālu. Uzziniet par parastā jeb Atlantijas puffina pirts rituāliem. Contunico ZDF Enterprises GmbH, Mainca Skatiet visus šī raksta videoklipus



kas ir vesels skaitlis matemātikā

Parastais jeb Atlantijas puffin ( Fratercula arctica ) notiek Atlantijas okeāna piekrastē no Arktikas dienvidiem līdz Bretaņai un Menai. Tas ir apmēram 30 cm (12 collas) garš, augšpusē melns, apakšā balts, ar pelēku sejas apspalvojumu, sarkanoranžām pēdām, zili pelēku, dzeltenu un sarkanu rēķinu un ragveida ādas plāksnēm ap knābi un plakstiņiem. . Ragains puffin ( F. corniculata ) ir Atlantijas okeāna sugas Klusā okeāna radinieks. Dienvidu Klusā okeāna reģionā izplatīts ir pušķains puffin ( Lunda cirrhata ), kas ir melns ar sarkanām kājām un rēķinu, baltu seju un salmu krāsas spalvām, kas izliekas aizmugurē no aizmugures.